Način pripreme
1. Napravite sirup od šećera i vode, pa ga kuvajte 15 minuta na umerenoj vatri. Ostavite da se ohladi.
2. Isecite koru lubenice i uklonite semenke. Isecite je na komade i ispasirajte. Dodajte joj šećerni sirup i ponovo malo ispasirajte.
3. Isipajte u odgovarajuću posudu i pokrijte providnom folijom pa stavite u zamrzivač na 2 sata. Tokom prvog sata vadite i periodično mešajte/mutite (to je važno kako bi se sprečilo stvaranje velikih kristala). Ako želite gušći ili više hladan sorbe, neka stoji duže u zamrzivaču, ali ne da se skroz zamrzne, jer je poenta da ovo ledeno osveženje ne bude ni previše tečno ni previše čvrsto.
4. Isipajte u odgovarajuće čaše sa visokim posotoljem i ukrasite mentom. Odličan sorbe bude i sa iseckanim listovima sveže mente preko.
Želimo vam osvežavajuće trenutke sa ovim ledenim napitkom, koji bi ujedno mogao da bude i odličan desert!