bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Sorbe»Sorbe od lubenice sa belim vinom

Sorbe od lubenice sa belim vinom

Sorbe od lubenice sa belim vinom
Fotografije: Zoritsa
1 / 3
24/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
"Lubenica i belo vino - savršena kombinacija"

Potrebni sastojci

  • lubenica - oko 2 kg
  • pčelinji med - 1 šolja (ili smeđi šečer)
  • belo vino - 2 šolje
  • vanila - 2 komada, u prahu
  • sok od limuna - 5 supenih kašika
  • menta - sveže listići za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Lepo operite lubenicu pod tekućom vodom. Isecite, uz pomoć noža, poklopac u gornjem delu i sačuvajte ga za kasnije. U pomoć kašike izvadite unutrašnjost lubenice, odvojite semenke i prebacite u manju šerpu.

U posebnoj posudi pomešajte belo vino, pčelinji med, sok od limuna, vanilu u prahu i dobro promešajte dok se med (ili braon šećer) ne rastopi potpuno. Pomešajte sa lubenicom i pasirajte smesu.

Pasiranu smesu vratite u unutrašnjost lubenice, stavite poklopac i prebacite celu dinju u odgovarajuću posudu da može stabilno da stoji u zamrzivaču. Odozgo pokrijte streč folijom i stavite u zamrzivač. Periodično na 30 minuta lagano mešajte smesu, dok se ne dobiju lepi kristali.

Servirajte sorbe takav kakav je u lubenici, ukrašen listićima sveže mente. Zbog toga što je kora lubenice zamrznuta, sorbe dugo vremena ostaje hladno, zato se može konzumirati na plaži ili na pikniku.

Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: