Sorbe od lubenice sa belim vinom

24/08/2017
"Lubenica i belo vino - savršena kombinacija "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano268
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lubenica - oko 2 kg
  • pčelinji med - 1 šolja (ili smeđi šečer)
  • belo vino - 2 šolje
  • vanila - 2 komada, u prahu
  • sok od limuna - 5 supenih kašika
  • menta - sveže listići za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Lepo operite lubenicu pod tekućom vodom. Isecite, uz pomoć noža, poklopac u gornjem delu i sačuvajte ga za kasnije. U pomoć kašike izvadite unutrašnjost lubenice, odvojite semenke i prebacite u manju šerpu.

U posebnoj posudi pomešajte belo vino, pčelinji med, sok od limuna, vanilu u prahu i dobro promešajte dok se med (ili braon šećer) ne rastopi potpuno. Pomešajte sa lubenicom i pasirajte smesu.

Pasiranu smesu vratite u unutrašnjost lubenice, stavite poklopac i prebacite celu dinju u odgovarajuću posudu da može stabilno da stoji u zamrzivaču. Odozgo pokrijte streč folijom i stavite u zamrzivač. Periodično na 30 minuta lagano mešajte smesu, dok se ne dobiju lepi kristali.

Servirajte sorbe takav kakav je u lubenici, ukrašen listićima sveže mente. Zbog toga što je kora lubenice zamrznuta, sorbe dugo vremena ostaje hladno, zato se može konzumirati na plaži ili na pikniku.

Prijatno.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar