Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Mainirana šnicla od filea

Mainirana šnicla od filea

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Mainirana šnicla od filea2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Obećali smo najbolju šniclu i upravo ćete to i dobiti"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 1 komad (oko 225 g i debljina 2.5 cm)
  • paradajz pire - 2 kašike
  • beli luk - 2 velika čena
  • balzamiko sirće - 2 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • morska so - 1 kašika
  • majoran - 1 kašika
  • majčina dušica - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Šniclu stavite u tepsiju. Pomešajte ostale sastojke i dobijenom smesom premažite šniclu sa obe strane.

Neka se marinira 30 minuta na sobnoj temperaturi. Izvadite meso iz marinade i stavite na roštilj.

Zagrejte roštilj na umerenu vatru. Pecite šniclu po 4 minuta sa obe strane i tako okrećite dok šnicla ne bude gotova.

Isecite na tanke tračice i poslužite sa garnirungom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: