Šaran sa prazilukom i paradajzom za Sv. Nikolu

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
30/09/2017
"Da ispoštujemo tradiciju ovim ukusnim šaranom sa prazilukom i paradajzom "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 062
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 3 kg
  • paradajz - 1/2 konzerve, oljušten
  • praziluk - 2 struka, srednje veličine
  • pasulj - 1 konzerva, crveni
  • orasi - 100 g
  • masline - 10 - 12 komada
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • luk - 1 glavica, srednje veliine
  • biber
  • beli biber
  • so
  • lovorov list - 3 - 4 lista
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 1 kašika
  • pečurke - 4 - 5 komada, domaće, marinirane, velike
  • belo vino - 1/2 šolje
  • šećer - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Šarana očistte od ljuspi i izvadite iznutrice. Dobro ga operite vodom i posolite ga sa svih strana. Neka odstoji 30 minuta, da upije so.

Oljuštite praziluk i sitno ga iseckajte. Stavite ga u odogvarajuću tepsiju, zajedno sa uljem, pa zatim u zagrejanu rernu.

Neka se povrće dinsta, pa dodajte paradajz, šećer, pasulj iz konzerve, oljuštene čenove belog luka i pečurke.

Promešajte i stavite šarana, kojeg ste prethodno oprali od soli. Posipajte preko crni i beli biber i dodajte lovorov list.

Pcite u zagrejanoj rerni do 190 stepeni. Na pola pečenja prelijte šarana belim vinom i dodajte orahe.

Kada ostane samo ulje i šaran dobije braonkastu boju, dodajte brašno koje ste razmutili u mal vode, da bi se sos zgusnuo.

Isključite rernu i neka šaran ostane unutra, dok se rerna ne ohladi. Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar