Način pripreme
Naseckajte luk na sitno i upržite ga. U luk dodajte nasečene pečurke, so i biber. Ostavite da se uprži i dodajte pirinač. Nakon nekoliko minuta dodajte nekoliko kašika vode.
Kada pirinač primi tečnost, dodajte naseckani paradajz i suvo grožđe. Promešajte dobro i nakon 5-6 minuta skinite sa vatre. Očistite i operite šarana. Napunite ga nadevom. Ušijte otvor.
Od brašna, soli, sirćeta, ulja i jednog jajeta, umesite testo. Odvojite mali deo za ukras, a preostalo razvucite u koru. Premažite testo uljem i umotajte šarana u njega. Od preostalog testa napravite krljušti ribe i sve postavite u nauljen pleh.
Šarana pecite na 200 stepeni oko 40 minuta ili dok ne bude gotov. Izvadite šarana iz rerne i poprskajte hladnom vodom. Pokrijte krpom i ostavite da se ohladi.