Supa od povrća sa zaprškom

28/09/2017
"Takvu supu od svežeg povrća iz bašte ćemo vam napraviti, da ćete poželeti dodatno "
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano417
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • boranija - 100 g
  • paradajz - 1 komad, crveni
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • peršun - 20 - 30 g, svež
  • čubar - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • fida - 80 - 100 g
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • sirće - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu iseckamo povrće, dodajemo začine, ulje i sipamo oko 600 ml vode, lepo promešamo.

Stavljamo da se kuva oko 10-15 minuta ili dok ne bude gotovo povrće, nakon toga dodajemo fidu i čim se skuva skidamo supu sa vatre.

U posudi razbijemo jaje, dodajemo supenu kašiku sirćeta i mešamo lepo, nakon toga sipamo po malo od vrele supe ui jaje, jednom rukom ne prestajemo da mešamo.

Čim zaprška bude gotova, celu je sipamo u supu i lepo promešamo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar