Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Pečuraka»Supa od pečuraka sa zaprškom

Supa od pečuraka sa zaprškom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k949
Supa od pečuraka sa zaprškom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
13/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Ako jedna supa od pečuraka nije sa zaprškom, nemojte je ni hvaliti uopšte"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g, šampinjoni
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz pire - 3 supene kašika
  • šargarepa - 2 komada
  • ruzmarin - 1 supena kašika, suv
  • vegeta - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 90 ml
  • za zapršku
  • žumanca - 2 komadda
  • kiselo mleko - 3 supene kašike, pune
  • sok od limuna - 2 supene kašike, sveže isceđen
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite i isecite šargarepu na komade srednje veličine, pečurke operite tekućom vodom. Ako ima mnogo zalepljene zemlje oljuštite ih, umesto što ih perete, da ne upiju mnogo vode. Isecite i njih na kriške.

Luk možete izrendati, samleti u blenderu ii sitno iseckati.

2. Ugrejte mast na umerenoj vatri i propržite luk i šargarepu 3-4 minuta, dodajte paradajz pire i beli luk - izgječen ili izrendan. Mešajte kratko i sipajte malo vode da dno ne zagori. Čim ostane na masti, sipajte pečurke, pržite minut-dva i sipajte oko 1.2 l vode, u kojoj rastvorite vegetu, so i ruzmarin. Kuvajte oko 30 minuta, dodajte vodu ako joj se novo prevšiše spušta.

3. Za zapršku umutite žumance sa kiselim mlekom, solju i sokom od limuna. Skinite supu sa vatre i sipajte dve kutlače bujona u smesu, nakon toga zapržite jelo dobro mešajući.

Po želji začinite sa još ruzmarina ili drugim začinima po ukusu.

Supu servirajte toplu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: