Turšija od karfiola, paradajz-paprika i šargarepe sa kuvanom marinadom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
01/10/2017
"Garantovano najhrskavija turšija za zimu!"
Priprema60 min.
Kuvanje24 min.
Ukupno84 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 664
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 6 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • karfiol - 1 glavica
  • krupnija so - 1 kg
  • voda - 6 litara
  • za marinadu
  • sirće - 1.800 l
  • šećer - 1.500 kg
  • natrijum - benzoat - 1 supena kašika
  • biber
  • piment
  • lovorov list
  • crna gorušica
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo paradajz-paprike. Isečemo ih ne mnogo sitno.

U duboku posudu sipamo 6 litara vode i rastvorimo 1 kg krupne soli i dodajemo isečene paradajz-paprike. Paprike stoje u slanoj vodi 24 sata.

Sat i po pre nego što izvadimo paprike, stavljamo šargarepu isečenu na kružiće i ružice karfiola.

Za to vreme pripremamo marinadu. U duboku posudu sipamo sirće, šećer, stavljamo sve začine i natrujum-benzoat.

Sve to stavljamo na vatru i ostavljamo da vri, dok se šećer ne rastipi.

Marinadu možemo pripemiti prethodnog dana, da bude hladna.

Punimo tegle povrćem i odozgo sipamo marinadu. Zatvaramo polopcima.

Od ovih sastojaka se dobije oko 3 tegle od 3 litre.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar