Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Kiseli karfiol

Kiseli karfiol

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Kiseli karfiol
Fotografije: Lenka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Možete ga servirati kao prilog uz zimsko jelo, ali i kao meze uz rakiju"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 3 kom.
  • lovorov list - 3 kom.
  • biber - 1 kesica
  • voda - 2 l
  • sirće - 500 ml
  • šećer - 150 g
  • so - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U jednom od predhodnih recepata napisala sam recept za kisele krastavcice, pa ću sad napisati kako ja pravim kiseli karfiol.

Karfiol očistite i iseckajte na cvetove željene veličine. Operite karfiol. Karfiol obarite 5 min. Kad se karfiol ohladi, poređati u sterilisane staklene tegle, koje ste predhodno sterilisali u rerni na 100 stepeni. Između cvetova stavite list lovora i biber u zrnu.

Vodu, šećer, so i sirće prokuvajte, sačekajte da se ohladi prelijte preko karfiola. Zatvorite, pa čuvajte na hladnom mestu. Kroz 20 do mesec dana karfiol je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: