Kiseli karfiol

LenkaLenka
Kuvar
663
621
2k
16
3
10/02/2021
"Možete ga servirati kao prilog uz zimsko jelo, ali i kao meze uz rakiju"
Priprema60 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • karfiol - 3 kom.
  • lovorov list - 3 kom.
  • biber - 1 kesica
  • voda - 2 l
  • sirće - 500 ml
  • šećer - 150 g
  • so - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U jednom od predhodnih recepata napisala sam recept za kisele krastavcice, pa ću sad napisati kako ja pravim kiseli karfiol.

Karfiol očistite i iseckajte na cvetove željene veličine. Operite karfiol. Karfiol obarite 5 min. Kad se karfiol ohladi, poređati u sterilisane staklene tegle, koje ste predhodno sterilisali u rerni na 100 stepeni. Između cvetova stavite list lovora i biber u zrnu.

Vodu, šećer, so i sirće prokuvajte, sačekajte da se ohladi prelijte preko karfiola. Zatvorite, pa čuvajte na hladnom mestu. Kroz 20 do mesec dana karfiol je spreman.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar