Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija od karfiola, paradajz-paprika i šargarepe sa kuvanom marinadom

Turšija od karfiola, paradajz-paprika i šargarepe sa kuvanom marinadom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Turšija od karfiola, paradajz-paprika i šargarepe sa kuvanom marinadom
Fotografije: Monika Ivanova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
24 min.
Ukupno
84 min.
Porcije
3
"Garantovano najhrskavija turšija za zimu!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 6 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • karfiol - 1 glavica
  • krupnija so - 1 kg
  • voda - 6 litara
  • za marinadu
  • sirće - 1.800 l
  • šećer - 1.500 kg
  • natrijum - benzoat - 1 supena kašika
  • biber
  • piment
  • lovorov list
  • crna gorušica
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo paradajz-paprike. Isečemo ih ne mnogo sitno.

U duboku posudu sipamo 6 litara vode i rastvorimo 1 kg krupne soli i dodajemo isečene paradajz-paprike. Paprike stoje u slanoj vodi 24 sata.

Sat i po pre nego što izvadimo paprike, stavljamo šargarepu isečenu na kružiće i ružice karfiola.

Za to vreme pripremamo marinadu. U duboku posudu sipamo sirće, šećer, stavljamo sve začine i natrujum-benzoat.

Sve to stavljamo na vatru i ostavljamo da vri, dok se šećer ne rastipi.

Marinadu možemo pripemiti prethodnog dana, da bude hladna.

Punimo tegle povrćem i odozgo sipamo marinadu. Zatvaramo polopcima.

Od ovih sastojaka se dobije oko 3 tegle od 3 litre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: