Način pripreme
Priprema kore
Jaja se mute zajedno sa šećerom, dok se ne udvostruči obim. Nakon toga se dodaje vanila, kokosovo brašno i prašak za pecivo. Muti se lepo mikserom. Brašno se proseje i dodaje se postepeno u smesu od jaja. Muti se dok se ne dobije homogena smesa. Nakon toga se ta smesa sipa u kalup za kolač sa ivicama koje se skidaju, namazan uljem i posut brašnom. Kora se peče na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Proverite čačkalicom za zube da li je kora gotova. Ako na čačkalici ne ostaje ništa, znači da je gotova
Prelivanje kore
Gotova kora se ostavlja da se ohladi. Kad se ohladi, sveže mleko se ugreje i u njega se dodaje šećer. Lepo se promeša da se šećer rastopi. Nakon toga se postepeno sipa preko kore. Prvo se sipa malo preliva sirupom, ostavljamo da upije i sipa se preostali deo.
Nakon toga se priprema fil. U šerpi se pomešaju šećer, brašno i skrob. Lepo se promeša. Nakon toga se dodaje malo svežeg mleka /oko 100 ml/ i meša se dok se ne dobije homogena smesa. Nakon toga se sipa i preostalo mleko. Dodaje se i vanila. Šerpa se stavlja na vatru. Smesa se meša energično i neprestano dok se ne zgusne.
Gotov fil se ostavlja da se ohladi, s vremena na vreme se meša. Belo i roze kokosovo brašno se pomeša u posudi. Kad se krem ohladi u njega se dodaje pavlaka, meša se dok se ne dobije homogena smesa. Nakon toga se sipa preko prelivene kore. Ostavljamo da se malo stegne i odozgo posipamo pomešano kokosovo brašno.
Gotov desert se ostavlja u frižideru na dva sata.