Način pripreme
Maslac treba da je omekšan. Sipamo keks u blender i sameljemo ih u prah. Dodajemo omekšali maslac u blender i umešamo.
Uzimamo pravougaonu kutiju ili posudu i pokrivamo je sa svih strana prozračnom folijom. Sipamo keks smesu i zagladimo dok u međuvremenu zatežemo smesu tako da pokriva i deo zidova posude, a u sredini da je blago udubljeno. Dobijeni kalup keks podloge treba da je kao plitko korito (posuda).
Stavljamo u frižider da se stegne, a za to vreme pripremamo nadev:
U posudu namrvimo čokoladu i prelijemo pavlakom. Zagrevamo u mikrotalasnoj peći 15 sekundi, nakon čega treba da promešamo i opet da zagrejemo i na taj način radimo dok se smesa vidno ne zgusne.
Nakon što se smesa zgusnula, ostavljamo je da se ohladi 10 minuta i nakon toga je sipamo preko podloge od keksa. Stavljamo u frižider na 30 minuta.
Prepolovimo jagode i poređamo u beli stegnuti krem kolača, dok ih pritiskamo blago da napola uđu u krem.
Stavljamo dezert na jednu noć u frižider.