Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom, tako da dobijete penastu smesu. Dodajte ulje, vodu, prosejano brašno sa praškom za pecivo. Smesu podelite u dve činije, pa u jednu dodajte kakao. Dobro promešajte i obe činije isipajte u dve posude za pečenje (24 - 26 cm), koje ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, a zatim izvadite i ostavite da se hlade.
Fil ćete napraviti tako što zagrejete 400 ml mleka zajedno sa šećerom. U posebnoj činiji rastvorite puding od vanile sa 100 ml mleka, dodajte vrućem mleku i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, dodajte belu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi.
Na kraju dodajte želatin, koji ste prethodno nakvašen u malo hladne vode. Dobro promešajte, kako bi se sve dobro sjedinilo. U odgovarajuću posudu (ja sam koristila silikonsku) isipajte dobijeni fil i ostavite nekih 10 minuta da se ohladi i stegne.
Pomoću kalupa različitih veličina isecite krugove prvo bele, a zatim i crne korice. Zamenite im mesta, tako da umesto dve korice dobijete poređane krugove u vidu dve šahovske table. Uzmite jednu koricu i postavite je preko fila, a zatim prelijte šećernim sirupom.
Braon fil pripremite na isti način kao prvi, pa ga prelijte preko korice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga, kolač odložite u frižider da se hladi nekoliko sati. Izvadite ga iz posude, okrenite naopako i stavite na odgovarajući plato ili posudu.
Drugi fil pokrijte folijom i možete ga iskoristiti za neki drugi kolač.