Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Đuveč»Domaće pile u đuvečari

Domaće pile u đuvečari

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k55
Domaće pile u đuvečari
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 2
10/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Pile u đuvečari i to ne bilo kakvo, nego domaće - ne postoji ništa ukusnije"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • krompir - 5 - 6 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • patlidžan - 1 komad
  • paprike - 2 komada
  • mladi luk - 1 veza
  • paradajz - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat, mleven
  • čubar - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pile i isecite ga na porcije. Poređajte ga u đuvečaru.

Oljuštite i operite krompir, isecite ga na kockice srednje veličine i dodaje u pile. Oljuštite i izrendajte paradajz, dodajte u đuvečaru. Oljuštite šargarepu i isecite na kockice, stavite i njih.

Oljuštite patlidžan i isecite na male kockice. Očistite paprike od semenki i isecite na trakice. Operite i isecite luk.

Stavite svo povrće u đuvečaru, dodajte so, biber i čubar po ukusu.

Prelijte vodom, pokrije đuvečaru i savite u rernu na 200 stepeni.

Proveravajte meso - kad se odvoji od kostiju je gotovo.

Servirajte toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: