Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Aromatično domaće pile sa pečurkama

Aromatično domaće pile sa pečurkama

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840341
Aromatično domaće pile sa pečurkama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"I sa piletom iz prodavnice će valjati, ali ništa ne može da se poredi sa aromom i ukusom domaćeg pileta, napravljenog po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • pile - 2 komada, manja (domaće)
  • biber - 1 kašičica
  • beli biber - 1 kašičica
  • zeleni biber - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 2 kašike
  • aleva paprika - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • belo vino - 2 šolje
  • pečurke - 300 g
  • maslinovo ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Dva pileta se iseku na porcije i stavljaju u duboku posudu. Prelivaju se hladnom vodom. U vodu se stavljaju 2 kašičice soli. Tako porcije stoj 3-4 sata.

Svi suvi sastojci se promešaju zajedno u širokoj posudi. Piletina se ocedi od vode i svaka porcija se uvalja obilno u začine.

Porcije se poređaju jedna do druge u posudu za pečenje. Pečurke se operu i iseku na krupne parčiće. Rasporede se preko pilećih porcija.

Piletina se preliva maslinovim uljem, a nakon toga i belim vinom.

Posuda se prekriva aluminijumskom folijom. Peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: