Ukusno domaće pile

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Ukusno domaće pile
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
25/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Cela kuhinja miriše neverovatno, to je najukusnije domaće pile Prste ćete polizati"

Potrebni sastojci

  • pike - pola komada, domaće
  • krompir - oko 700 g, sitan
  • crveni luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad
  • pečurke - 200 g
  • paradajz - 1 komad
  • čeri paradajz - 6 komada
  • beli luk - 4 čena
  • origano - 2 struka, svež
  • estragon - 2 struka, svež
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pile se razdvoji na nekoliko velikih parčića, posoli se solju, biberom i alevom paprikom i stavlja se da se zaprži u tiganju na kratko sa svih strana. Crveni luk se oljušti i iseče na polumesece.

Stavlja se u isti tiganj sa uljem i malo vode da se izdinsta. Dodaje mu se isečena paprika, očišćena od semenki i pečurke isečene na kriške.

Nakon što se izdinstaju dodaje im se paradajz, isečen na sitno ili mleven. Povrće se promeša i pospe solju, biberom i alevom paprikom.

Krompir se oljušti i ostavlja ceo, a ako raspolažemo samo sa krupnim on se iseče na veće parčiće. Posipa se s malo soli i promeša se, nakon čega se stavlja na dno vatrostalne posude s poklopcem, a odozgo se sipa izdinstano povrće.

Parčići piletine se poređaju u posudu preko povrća. Između mesa se stavlja opran ceo paradajz u celi čenovi belog luka.

Odozgo se stavljaju i oprane grančice svežeg origana i estragon. Doliva se oko pola šolje vode, posuda se poklapa poklopcem i stavlja u hladnu rernu.

Rerna se uključuje na oko pola sata na 220 stepeni, nakon čega se smanjuje temperatura na 170 stepeni.

Peče se tako oko 1 sat nakon čega se sklanja poklopac i jelo se dopeče dok meso ne dobije lepu zlatastu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: