Zelena ljutenica

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
12/10/2017
"Prijatno iznenađenje - zelena ljutenica, koja pleni interesantnim ukusom!"
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 406
  • Pregledi tokom meseca149
  • Pregledi tokom sedmice41
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zeleni paradajz - 3 kg
  • paprike - 3 kg, zelene
  • ulje - 400 ml
  • peršun - 1 veza
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz poređajte u pleh i opecite ga. Oljuštite paradajz, a zatim ga ispasirajte. Paprike opecite, oljuštite i naseckajte na veoma sitno. Ugrejte ulje u šerpi i sipajte povrće.

Kada ljutenica ostane samo na ulju, dodajte peršun.

Zelenu ljutenicu sipajte u tegle, koje prokuvajte samo 5 minuta.

Nakon otvaranja ljutenice, možete je poslužiti uz presovani beli luk.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar