Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Zelena ljutenica

Zelena ljutenica

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Zelena ljutenica
Fotografije: Veliko Mitev
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Prijatno iznenađenje - zelena ljutenica, koja pleni interesantnim ukusom!"

Potrebni sastojci

  • zeleni paradajz - 3 kg
  • paprike - 3 kg, zelene
  • ulje - 400 ml
  • peršun - 1 veza
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz poređajte u pleh i opecite ga. Oljuštite paradajz, a zatim ga ispasirajte. Paprike opecite, oljuštite i naseckajte na veoma sitno. Ugrejte ulje u šerpi i sipajte povrće.

Kada ljutenica ostane samo na ulju, dodajte peršun.

Zelenu ljutenicu sipajte u tegle, koje prokuvajte samo 5 minuta.

Nakon otvaranja ljutenice, možete je poslužiti uz presovani beli luk.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: