Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće meso sa pikantnim sosom od kikirikija

Pileće meso sa pikantnim sosom od kikirikija

ažurirano:
Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221392k
Pileće meso sa pikantnim sosom od kikirikija6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Sada vam kažemo - toliko će vam se dopasti da ćete obavezno tražiti još."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 650 g, bez kostiju
  • kikiriki puter - 4 supene kašike
  • pileći bujon - 300 ml
  • paprike - 1 komad, zelena
  • luk - 1 komad, glavica srednje veličine
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • kumin - 1 kašičica, mleven
  • kurkuma - 1 kašičica
  • korijander - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice, mleven
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • maslinvo ulje - 2 supene kašike
  • so - po želji, probajte pre nego što posolite jer je bujon slan
  • beli pirinač - za garnituru
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk i beli luk, a papriku na male kockice.

Ugrejte jednu supenu kašiku maslinovog ulja i propržite iseckanu papriku dok ne omekša. Dodajte luk i beli luk i dobro promešajte. Pržite još 4-5 minuta.

U međuvremenu pileće meso isecite na velike kockice. Izvadite povrće i dodajte drugu supenu kašiku maslinovog ulja. Dodajte piletinu i pržite oko 10 minuta, okrećite s vremena na vreme

Pomešajte sve začie. U malu kaserolu sipajte kikiriki puter, bujon i začine. Dobro promešajte. Ostavite sos da se krčka oko 5 minuta. Vratite povrće u piletinu.

U vatrostalnu činiju sipajte piletinu sa povrćem. Prelijte sosom od kikirikija. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Po želji servirajte sa belim pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: