Način pripreme
Sitno iseckajte luk i beli luk, a papriku na male kockice.
Ugrejte jednu supenu kašiku maslinovog ulja i propržite iseckanu papriku dok ne omekša. Dodajte luk i beli luk i dobro promešajte. Pržite još 4-5 minuta.
U međuvremenu pileće meso isecite na velike kockice. Izvadite povrće i dodajte drugu supenu kašiku maslinovog ulja. Dodajte piletinu i pržite oko 10 minuta, okrećite s vremena na vreme
Pomešajte sve začie. U malu kaserolu sipajte kikiriki puter, bujon i začine. Dobro promešajte. Ostavite sos da se krčka oko 5 minuta. Vratite povrće u piletinu.
U vatrostalnu činiju sipajte piletinu sa povrćem. Prelijte sosom od kikirikija. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Po želji servirajte sa belim pirinčem.