Način pripreme
Pripremite brauni tako što dobro umutite jaja sa šećerom i solju i dodajte u njih dodajte izrendanu koru od limuna, sok, rastopljeni maslac i vanilu.
Prosejte brašno i mešajte ga sa smesom dok se ne dobije homogena smesa. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta. Ostavite da se ohladi.
2. Za glazuru prosejte šećer u prahu i pomešajte sa sokom ili korom limuna. Prelijte brauni.
3. Supu od bele čokolade pripremite veoma lako. Za nju ugrejte pavlaku, mleko, med i stavite unutra štapić cimeta.
Kad vidite da je spremno da provri, smanjite vatru na minimum, izmrvite belu čokoladu. Mešajte dok se ne rastopi i ostavite supu da dobije sobnu temperaturu.
4. U trenutku serviranja ovog elegantnog deserta sipajte ga u odgovarajuće tanjiriće ili posudu za supu. Stavite u svaku porciju komadić braunija i kuglu sladoleda. Ukrasite toplingom i servirajte.
Možete koristiti sladoled, koji već sadrži preliv od jagode ili maline. Efikasan i jednostavan desert sa kojim ćete se predstaviti na nivou pred gostima.
Uspeh i prijatno!