Način pripreme
Ovi pileći filei su elegantni i pogodni za više različitih prilika. Jednostavno se spremaju i veoma su ukusni i aromatični.
Sir Bri je kremasti sir i osim za mazanje na baget, veoma je ukusan i kao dodatak sosevima.
Kombinacija sira Bri i badema je sjajna.
Sos od pavlake sa sirom Bri je neverovatno ukusna kombinacija!
Napravite pileće filee tako što ih stavite između streč folije ili papira za pečenje i pritisnite ih dlanovom, razvijte oklagijom dok ne postanu debljine otprilike 1 cm.
Pileće filee pospite solju, biberom, sirom Bri i pospite krupno isečenim orašastim plodovima, bademima (lešnici ili mleveni, kako se vama dopada).
Uvijte pileće filee zajedno sa slaninom i punjenjem i pričvrstite čačkalicama za zube.
Zagrejte ulje u tiganju sa jednom kockicom maslaca dok ne proključa. Dodajte pileće rolnice i pržite dok se ne dobije zlatasta korica sa svih strana 5 minuta.
Dodajte iseckani luk šalot i dinstajte još 3-4 minute. Kada luk dobro omekne, dodajte svežu majčinu dušicu i belo vino i ostavite da vino provri.
Nakon toga smanjite ringlu i dinstajte otprilike 10 minuta. Zatim sipajte pavlaku i kuvajte još 10-15 minuta - dok sos ne postane gust.
Na krjau u vruć sos dodajte kapar i sir Bri - komadić malo veći od oraha, ili što više to bolje, da se istopi u pavlaci.
Naš jednostavni pileći file sa sirom Bri je spreman za serviranje!
Dekorišite prema vašoj mašti! Ja sam ih poslužila sa papajom, ali i možete i sa čamčićima od dinje.
Sjajno se nadopunjuju ukusi - obavezno probajte!
Prijatno!