Način pripreme
Umutimo jaja sa šećerom u prahu i solju. Dodajemo brašno i mešamo dok se ne dobije homogena kaša.
Sipamo sveže mleko i gaziranu vodu i ponovo mutimo. Isečemo banane na tanke krugove.
Namažemo dno teflonskog pleha. Sipamo malo od smese, koliko za jednu palačinku. Stavljamo u ugrejanu rernu i pečemo dok ne bude gotovo.
Vadimo iz rerne i namažemo palačinku jednom kašikom eurokrema. Odozgo ravnomerno poređamo krugove banane. Prelivamo smesom - ponovo, koliko za jednu plačainku.
Vraćamo u rernu i pečemo dok ne bude gotovo. Ovako nastavljamo da ređamo tortu dok ne potrošimo sastojke, završavamo smesom za palačinke.
Kad se ispeče i poslednji sloj, vadimo iz rerne i ostavljamo sa strane.
Rastopimo mlečnu čokoladu i sipamo pažljivo samo po sredini torte. Ukrašavamo kriškama banane.
Ostavljamo tortu da se stegne 2-3 sata i serviramo.