Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Salata od Jaja»Salata sa lukom i jajima

Salata sa lukom i jajima

VeselinaVeselina
Inovator
134431k24
Salata sa lukom i jajima
Fotografije: Rumi Kuskuschieva
1 / 2
20/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Iz starih svezaka - raskošna salata sa lukom, uz koju se drže najbolje zdravice"

Potrebni sastojci

  • luk - 5 velikih glavica
  • sok od limuna - po ukusu
  • so - po ukusu
  • peršun - 6 struka
  • sir - 80 g
  • masline - 7 komada, bez koštica
  • jaje - 1 komad, kuvano
  • maslinovo ulje - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Neoljuštene glavice luka stavite u zagrejanu rernu da se ispeku dok ne omekšaju. Ostavite luk da se ohladi i nakon toga ga oljuštite. Naseckajte luk na trakice i stavite ga u posudu.

U manju posudu sipajte sok od limuna, sveže isceđen, maslinovo ulje, so i promešajte kašikom. Ovo će biti dresing za salatu.

Sipajte dresing i promešajte sve. Sadržaj sipajte u odgovarajući tanjir za salatu.

Operite i naseckajte sitno peršun. Sir naseckajte na male kockice i rasporedite ga ravnomerno preko luka zajedno sa peršunom.

Masline naseckajte na kolutove i stavite ih kao sledeći sloj.

Kuvano jaje oljuštite i presecite na pola, a nakon toga na polukrugove i ukrasite salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: