Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pečena bundeva»Bundeva sa jajima i lukom

Bundeva sa jajima i lukom

ZoriZori
Guru
8852835k
Bundeva sa jajima i lukom
Fotografije: Rumi Kuskuschieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Jedinstveno ukusna kobinacija koju ne propuštamo da probamo u sezoni bundeva"

Potrebni sastojci

  • bundeva - oko 1 kg
  • maslac - 100 g
  • ulje - 2 kašike
  • mladi luk - 1 vezica
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 4 - 5 kašika
  • biber
  • mirođija
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo bundevu, očistimo je od semenki i oljuštimo koru. Sečemo je na kriške debljine oko jednog prsta (oko 1 cm). Posipamo parčiće solju i ostavljamo da se usole bar deset minuta.

U veliki tiganj stavljamo ulje i maslaca da se zagreju. Uvaljamo parčiće budneve u brašno i pržimo dok ne postanu zlatasto-braon boje sa obe strane.

Poređamo u podmazanu posudu za pečenje, posipamo biberom i solju, posipamo sitno isečenom vezicom mladog luka i mirođije. Skroz odozgo prelivamo umućenim jajima i zapečemo u vrućoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: