Način pripreme
Ovi kolači bogati vlaknima i magnezijumom, postaće omiljena poslastica vaših mališana.
Prvo oljuštite i narendajte šargarepu. Umutite maslac sa šećerom i cimetom. Postepeno dodajte bademe, koje ste samleli u blenderu na veoma sitno.
Umutite i jaja i dodajte jedno po jednu u smesu. Prosejte brašno i promešajte ga sa praškom za pecivo. Pažljivo promešajte sve i pažljivo mutite mikserom.
Rasporedite testo u male kalupe za kolače (kalupi za mafine), koje ste prethodno premazali uljem.
Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Savet: Šargarepu narendajte na sitno, kako bi testo bilo glatko.
Uvek potopite orašaste plodove (lešnike, bademe ili orahe) na 24 sata. Na taj način se lakše ljušte, a ukus im je bolji i lakše se melju.