Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Ukusni kolači sa alvom i bademima

Ukusni kolači sa alvom i bademima

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k440
Ukusni kolači sa alvom i bademima
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
23/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
20
"Častimo sitnim kolačima sa alvom i bademima - nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 komad
  • šećer - 130 g
  • mast - 60 g, istopljena
  • kiselo mleko - 2 kašike, izvršite
  • đumbir - 1 - 2 kašičice, u prahu
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • tahini alva - oko 40 g
  • bademi - 2 kašike, iseckani
  • brašno - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se pomoću žice umuti jaje sa šećerom. Dodaje se kiselo mleko, isotpljena mast, vanila, đumbir u prahu i prašak za pecivo.

Meša se dobro, dodaje se brašno i zamesi se srednje tvrdo testo - da može da prođe kroz špric.

Za nadev se pomešaju namrvljena tahini alva i mleveni bademi.

Na drugoj slici sam uslikala mali kalup, ako imate veći možete da ga koristite, ali onda će vam trebati više nadeva. Sa malim je muka ali vredi.

Kidam malu lopticu testa nabrašnjenim rukama, našpricam gusenicu oko 8-10 cm dugačku i uvijam u puža.

Kolače sa alvom ređamo u posudu, a posle palcem pritiskamo sredinu da se oformi gnezdo.

U gnezdo se stavlja malo nadeva od tahini alve i badema, blago se pritisika da se zalepi.

Pečemo ukusne uskršnje kolače u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne budu bledo roze oko 12-15 minuta.

Izvadimo ukusne kolače sa alvom i bademima, probamo kakav je ukus, poređemo ohlađene u kutiju da odstoje!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: