Način pripreme
U posudi se pomoću žice umuti jaje sa šećerom. Dodaje se kiselo mleko, isotpljena mast, vanila, đumbir u prahu i prašak za pecivo.
Meša se dobro, dodaje se brašno i zamesi se srednje tvrdo testo - da može da prođe kroz špric.
Za nadev se pomešaju namrvljena tahini alva i mleveni bademi.
Na drugoj slici sam uslikala mali kalup, ako imate veći možete da ga koristite, ali onda će vam trebati više nadeva. Sa malim je muka ali vredi.
Kidam malu lopticu testa nabrašnjenim rukama, našpricam gusenicu oko 8-10 cm dugačku i uvijam u puža.
Kolače sa alvom ređamo u posudu, a posle palcem pritiskamo sredinu da se oformi gnezdo.
U gnezdo se stavlja malo nadeva od tahini alve i badema, blago se pritisika da se zalepi.
Pečemo ukusne uskršnje kolače u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne budu bledo roze oko 12-15 minuta.
Izvadimo ukusne kolače sa alvom i bademima, probamo kakav je ukus, poređemo ohlađene u kutiju da odstoje!
Prijatno!