Mafini sa kremom od limuna

23/05/2020
"Nežni mafini sa kremom od limuna koji miluju nepce "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite jaja, dodajte šećer i mutite nekoliko minuta dok ne postane homogeno.

Istopite kravlji maslac i nakon što se ohladi lagano ga sipajte u jaja zajedno sa svežim mlekom.

Dodajte rikotu i sok od pola limuna. Aromatizujte jednom kesicom vanile i izrendanom korom limuna.

U drugu posudu prosejte brašno sa prstohvatom soli i praškom za pecivo.

U malim porcijama dodajte suvu smesu u tečnu, mešajući kašikom. Dobro homogenizujte smesu i napunite veće papirne čašice 2/3 njihove zapremine.

Stavite ih u kalup sa gnezdima za mafine.

Ispecite aromatične mafine na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni otprilike 15 minuta. Drvenim štapićem proverite da li je gotovo.

Izvadite spremljene mafine na rešetku i ohladite. Izdubite ih.

Pripremite krem od limuna.

Sipajte sveže mleko u šerpu. Dodajte žumanca, brašno i šećer. Stavite posudu na ringlu i mešajte dok se krem ne zgusti.

Skinite gotov krem i aromatizujte jednom vanilom i izrendanom korom limuna.

Kada se krem u potpunosti ohladi, dodajte maskarpone, mešajući mikserom dok se ne dobije vazdušast krem.

Popunite izdubljene mafine kremom i pospite izrendanom korom limuna.

Neka vam je slatko sa ovim unikatnim mafinima sa kremom od limuna!

Napomena: izdubljene mrvice pomešajte sa ostalim kremom, stavite u odgovarajuće čaše i prelijte karamel topingom!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar