Način pripreme
1. korak:
U blenderu usitnimo keks da se dobiju sitne mrvice i u njih dodajemo 70 g maslaca kog smo unapred istopili. Dobijenu smesu stavljamo u kalup sa pokretnim dnom (moj je f22) i stavljamo u zamrzivač.
2. korak:
U šerpu sipamo 300 ml svežeg mleka i ostali maslac (80 g) i zagrejemo. U drugih 200 ml svežeg mleka dodajemo 3 cela jajeta, 2 žumanca, 12.5 g stevije i brašno.
Kad već ugrejano mleko počne da vri, polako počnemo da dodajemo smesu i intenzivno mešamo dok se ne dobije gust i gladak krem. Skidamo sa ringle i ostavimo sa strane.
3. korak:
Na vodenoj pari istopimo čokoladu sa jednom supenom kašikom svežeg mleka i ostavimo je sa strane. U posebnoj posudi umutimo 4 belanca sa jednom kašikom soli da se dobije sneg sa tvrdim vrhovima.
U već istopljenu čokoladu, malo po malo dodajemo umućenih na sneg belanaca, pažljivo mešajući odzdo ka gore, da ne ispadne smesa. Kad u čokoladu dodamo celu smesu sa belancima, krem ostavimo na 10 min. sa strane.
4. korak:
Keks koji će biti osnova, vadimo iz zamrzivača. Banane isečemo na komade jednake debljine i naređamo ih na keks. Prelijemo kremom od čokolade i belanaca i ostavamo u frižider na 10 minuta. Zatim zalijemo kremom od svežeg mleka sa jajima.
Po želji keks tortu ukrasimo jagodama ili dekoracijom po izboru, lepo je i sa kokosom. Vraćamo u frižidier na otprilike 4 sata.