Pile sa pirinčem

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pile sa pirinčem
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
5 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Ovo je jedan od naših omiljenih klasičnih recepata, jer se priprema izuzetno lako, a rezultat je garantovan"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - oko 1 kg (bataci, krilca)
  • pirinač - 300 g
  • crni luk - 200 - 300 g
  • beli luk - 1 čen, po želji
  • biber - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje - oko 40 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte ulje u dubokom tiganju i u njemu upržite sitno naseckani luk. Ako koristite male glavice luka, možete ih ostaviti cele ili ih preseći na pola. Kada luk omekša, dodajte sitno seckani beli luk i oprani i oceđeni pirinač.

Promešajte i lagano upržite pirinač. Skinite sa vatre i dodajte so i biber. Prebacite u pleh i odozgo rasporedite komade piletine, koje možete posoliti i začiniti sa malo aleve paprike.

U pleh dolijte vodu (odnos pirinča i vode - 1:3), lagano promešajte, ponovo rasporedite piletinu i stavite u umereno zagrejanu rernu da se peče na 200 stepeni. Kada pirinač upije vodu i piletina dobije laganu zlatnu boju, jelo je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: