Način pripreme
Batake začinjavamo solju, crnim biberom i alevom paprikom.
Batake zapečatimo sa malo masnoće iz dobro zagrejanog tiganja dok se ne dobije zlatkasta boja sa obe strane.
U istom tiganju zapržimo povrće na 3-4 minute, tako što ih pre toga očistimo i sitno naseckamo.
U povrće dodajemo pirinač i njega takođe zapržimo na 1-2 minute sa njima.
Sipamo pirinač i povrće u tepsiju i ređamo pile odozgo, nakon toga dodajemo vodu.
Peršun sitno naseckamo i dodajemo u pile, takođe dodajemo još soli i bibera, ako želite možete dodati i bujon, s tim što ste ga prethodno rastvorili.
Pečemo pile sa pirinčem za početnike u rerni na 180 stepeni otprilike 30 minuta u zagrejanoj rerni.
Neka vam je slatko sa mojim savršenim piletom sa pirinčem.
Takođe, pogledajte kako da napravite teletinu sa pirinčem ili omiljenu svinjetinu sa pirinčem. Od pilećih jela preporučujemo da probate i pileći đuveč.