Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pile sa pirinčem u rerni za početnike

Pile sa pirinčem u rerni za početnike

Denis BiserovDenis Biserov
Šegrt
35697
Pile sa pirinčem u rerni za početnike
Fotografije: Denis Biserov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pile sa pirinčem u rerni za početnike - zato što je Denisov recept bolji od vašeg recepta!"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 800 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • peršun - 1/2 vezice
  • pirinač - 200 g
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika
  • maslinovo ulje - ili ulje
  • maslac - 50 g
  • voda - otprilike 800 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Batake začinjavamo solju, crnim biberom i alevom paprikom.

Batake zapečatimo sa malo masnoće iz dobro zagrejanog tiganja dok se ne dobije zlatkasta boja sa obe strane.

U istom tiganju zapržimo povrće na 3-4 minute, tako što ih pre toga očistimo i sitno naseckamo.

U povrće dodajemo pirinač i njega takođe zapržimo na 1-2 minute sa njima.

Sipamo pirinač i povrće u tepsiju i ređamo pile odozgo, nakon toga dodajemo vodu.

Peršun sitno naseckamo i dodajemo u pile, takođe dodajemo još soli i bibera, ako želite možete dodati i bujon, s tim što ste ga prethodno rastvorili.

Pečemo pile sa pirinčem za početnike u rerni na 180 stepeni otprilike 30 minuta u zagrejanoj rerni.

Neka vam je slatko sa mojim savršenim piletom sa pirinčem.

Takođe, pogledajte kako da napravite teletinu sa pirinčem ili omiljenu svinjetinu sa pirinčem. Od pilećih jela preporučujemo da probate i pileći đuveč.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: