Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Raviole sa telećim mesom i sosom od avokada i limete

Raviole sa telećim mesom i sosom od avokada i limete

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Raviole sa telećim mesom i sosom od avokada i limete
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
11 min.
Ukupno
21 min.
Porcije
3
"Ukusno jelo jedinstvenog ukusa, koji ćemo pripremiti za manje od pola sata"

Potrebni sastojci

  • raviole - 250 g, sa nadevom od telećeg mesa
  • so - 2 prstohvata sa kuvanjem
  • za sos od avokada i limete
  • avokado - 1 komad, zreo
  • paradajz - 1 komad
  • limeta - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • rukola - 1 šaka
  • bosiljak - 5 listova, svež + za ukras
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite i isecite komadiće avokada, belog luka i paradajz. Iscedite sok limete i izrendajte koru. Stavite u posudu da ispasirate i unutra stavite rukolu, maslinovo ulje i bosiljak.

2. Pasirajte dok se ne dobije glatka konsistencija i začinite solju i biberom.

3. Skuvajte raviole u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Savet je da nikad ne dodajete ulje u vodu, zato što verovanje da je to trik da se pasta ne lepi, nije istina. Tako bi samo više omekšala i ne bi ostala al dente, što je najbolje da bude.

4. Ocedite iz vode i servirajte u porcijama (od ove količine ćete imati tri porcije). Preko svake porcije stavite sos i ukrasite listićima svežeg bosiljka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: