Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme od kupusa sa telećim mesom

Sarme od kupusa sa telećim mesom

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
6515240
Sarme od kupusa sa telećim mesom
Fotografije: Fati Kamberova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
20
"Odlične sarme za dušu!"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • nana - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • kumin - 1 kašičica
  • sok od paradajza - 1 šolja za kafu
  • lostovi kupusa - 1 tegla
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isečemo luk i šargarepu. Pržimo ih u ugrejanom ulju.

Dodajemo alevu papriku i pirinač i propržimo. Pomešamo mleveno meso i paradajz sos i dodajemo u pirinač.

Dodajemo začine - nanu, čubar, biber, kumin i so po ukusu. Dobro promešamo.

Dodajemo 1:3 (pirinač/voda) šolje vode i ostavljamo da se krčka na tihoj vatri.

Kad se nadev ohladi uzimamo listove kupusa i uvijamo sarme.

Na dno šerpe postavimo otvorene listove kupusa i poređamo gotove sarme. Odozgo takođe zatvaramo otvorenim listovima kupusa da dobijemo nešto kao poklopac. Dodajemo 1 šolju vode i stavljamo tanjir da se listovi ne odviju.

Kuvamo 30-40 minuta dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: