Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Brza predjela»Šargarepe sa burata sirom i pestom iz rerne

Šargarepe sa burata sirom i pestom iz rerne

DayanaDayana
Početnik
7310
Šargarepe sa burata sirom i pestom iz rerne
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Da li ste već izabrali sa kojim vinom ćete servirati ovu aromatičnu šargarepu sa burata sirom i pestom?"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 300 g
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • balsamiko
  • beli luk - 2 čena
  • majčina dušica - 2 - 3 struka
  • burata sir - 150 g
  • pečeni lešnici - za posipanje
  • za pesto
  • svež bosiljak - 10 strukova
  • pečeni lešnici - 50 g
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • parmezan - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Odličan recept sa mnogo vitamina, dobar za decu koja vole šargarepu, kao i za majke koje su odlučile da smršaju.

Prethodno ću reći da se burata sir može zameniti mocarelom, a zajedno sa šargarepom se u rerni može zapeči i drugo korensko povrće.

Šargarepa se opere i oljušti, nakon toga se seče na štapiće (ili kako volite).

Beli luk se oljušti i izgnječi (pasira) sa malo soli.

Rerna se ugreva na 200 stepeni, pleh koji ste odabrali se obloži papirom za pečenje.

Isečena šargarepa se stavlja u sredinu pleha, pokrivenog papritom za pečenje, u njih se dodaje beli luk, majčina dušica, so po ukusu, biber po ukusu i preliva se maslinovim uljem. Peomeša se rukama i ravnomerno rasporedi u pleh.

Peče se 20 minuta.

Pesto

Listovi bosiljka se otkinu i stavljaju u blender zajedno sa 50 g pečenih lešnika, 30 g parmezana, soli po ukusu, biberom po ukusu i maslinovim uljem po ukusu. Sve se dobro samelje dok se ne dobije homogena smesa.

Pečena šargarepa se servira sa burata sirom i pestom od bosiljka, posuta balsamiko sirćetom i pečenim lešnicima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: