Način pripreme
Operite, oljuštite i isecite kruške na pola i pažljivo kašikom izvadite semenke u sredini.
Stavite ih u pleh zajedno sa sajderom, pospite kašikom šećera i stavite u rernu na 180 stepeni 20 minuta da omekšaju.
Ja sam korisila zimske kruške, koje su tvrđe i potrebna im je prethodna obrada. Ako korstite žute i zrele možete propustiti ovaj korak.
Pomešajte šećer sa cimetom i promešajte.
Da biste karamelizovali kruške izvadite ih iz pleha i obilno uvaljajte svaku u šećer i cimet.
Stavite maslac u tiganj i rastopite, kad počne da se oblikuje pena stavite kruške.
Sipajte med preko voća i kuvajte dok se ne karamelizuju, okrećite ih pažljivo da upiju karamel sos sa obe strane.
Na kraju stavite suvo grožđe i skinite sa vatre. Kruške su gotove kad dobiju karamel boju.
Kod mene je sos ispao dosta gust, koji se još više zgusnuo kad se ohladio, zato ako volite da bude tečniji, možete u sos dodati 50 ml pavlake za kuvanje.
Servirajte kruške prelivene sosom i malo suvog grožđa.