Način pripreme
U posudi umutite jaja, dodajte kiselo mleko i promešajte dobro. U smesu dodajte prethodno prosejano brašno promešano sa solju i praškom za pecivo.
Promešajte veoma dobro, dok ne dobijete homogeno, gusto i lepljivo testo.
Ostavite testo da se odmori i da lagano naraste oko 10 minuta. Ugrejte ulje, smanjite vatru na slabu, jer uštipci treba da se prže na slaboj vatri sa svih strana do tamno zlatne boje.
Potopite kašiku u zagrejano ulje i zatim uzmite od testa, napravite lopticu i spustite je u ulje. Na isti način iskoristite kompletno testo.
Gotove uštipke ređajte u tanjir preko papirnog ubrusa da upije višak masnoće.
Poslužite tople krofne sa medom, omiljenim slatkom ili prosto pisipane šećerom u prahu. Mekane i veoma brze krofne, gotove za pola sata.