Način pripreme
Ovaj kolač ili tačnije keks torta je neverovatno ukusna. Odličnog je ukusa.
Dok sam je sastavljala nisam bila očarana od rezultata, ali kad sam probala ostala sam u čudu koliko je ukusna!
Očistite, oljuštite i isecite jabuke na sitne komade približno iste veličine.
Stavite vodu u šerpu, stavite jabuke, šećer i vanilu i ostavite da provri. Kuvajte dok jabuke ne omekšaju, kod mene su za 15 minuta bile gotove.
Skinite sa vatre i sipajte pavlaku u vrelu smesu, promešajte. Smesa na izgled neće izgledati dobro, biće neprivlačna, ali nemojte da se plašite. Mislila sam da će da se prešeče, ali nije, samo je izlgledala baš loše.
Uzmite kvadratan ili okrugao pleh malog prečnika - 20-24 cm. Na dno stavite red keksa, popunite prazan prostor komadićima keksa tako da se pokrije celo dno.
Sipajte deo dobijene smese. Lepo pokrijte i poređajte sledeći red keksa. Tako radite dok se ne potroše svi sastojci.
Na kraju završite delom smese od jabuka, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i nakon toga stavite u frižider.
Ukrasite po želji čokoladom ili orašastim plodovima. Za bolji ukus ostavite da se stegne celu noć.