Način pripreme
Odvojte belanca od žumanca. Umutite ih sa šećerom u vazdušast krem. Dodajte im umućena žumanca. Brašno, kakao i skrob se proseju.
Dodajte ih postepeno u smesu od jaja, dok pažljivo mešate špatulom. Smesu podelite na dva dela. Ispecite dve kore u kalupu 20-22 cm, na 180 stepeni, 15 minuta svaku.
Ostavite da se ohlade. Umutite maskarpone zajedno sa šećerom. Dodajte mu umućenu pavlaku (odvojte od nje oko 2 šolje za mazanje torte).
Promešajte veoma dobro i dodajte tečnu čokoladu (unapred istopljenu i blago ohlađenu). Sklopite tortu stavljajući jednu koru u kalup u kome ste pekli.
Prelijte kafom i namažite polovinom tečne čokolade (100 g). Poređajte maline i sipajte čokoladni mus. Zagladite dobro i stavite drugu koru.
Prelijte i nju. Namažite preostalom čokoladom. Odozgo prekrijte odvojenom pavlakom. Stavite tortu u frižider na nekoliko sati.
Provucite pažljivo nož po zidovima kalupa i oslobodite tortu. Ukrasite je posipajući kakao i poređajte čokoladne loptice.