Način pripreme
Krompir se kuva 20 minuta, ocedi se i iseče na krugove debljine 1 cm. Šargarepa se oljušti i skuva zajedno sa kriškom bundeve 10 minuta i ocedi se.
U pleh namazan uljem se poređaju krugovi krompira kao kora. Prazno mesto se popuni krugovima šargarepe. Odozgo se poređaju tanke kriške bundeve bez kore i kriške masline.
Posipa se solju, biberom, majčinom dušicom, origanom i 3 supene kašike ulja. U posudi se umute jaja sa izgnječeni sirom i 50 g izrendanog kačkavalja. Prelivmamo kašikom odozgo da dobro pokrije povrće.
Pečemo u ugrejano rerni na 180 stepeni 20 minuta, vadimo i posipamo sa preostalih 30 g rendanog kačkavalja. Vraća se na 10 minuta da se zapeče odozgo i gotovo.
Serviramo sa svežim peršunom i salatom.