Način pripreme
Pleh - okrugao prečnika 26 cm.
U posudu na vatri karamelozujte šećer za nadev. Kad se rastopi i dobije svetlobraon boju skinite posudu i sipajte pavlaku. Pazite da ne izgori, zato čak i na pari, isparava mnogo.
Vratite posudu na vatru i mešajte dok se karamel ne rastopi. Kad sos bude gotov ostavite ga da se ohladi, odvojite malo za serviranje, po želji.
Napravite testo tako što pomešate sve sastojke. Maslac treba da bude sasvim hladan i isečen na kockice. Počnite da mešate maslac sa suvim sastojcima dok se ne dobiju mrvice. Sakupite testo u loptu. Uvijte u foliju i stavite u frižider na oko 30 minuta da se ohladi.
Oljuštite i isecite kruške na kockice. Dodajte u hladan sos sa navedenom količinom brašna i lepo promešajte.
Izvadite testo iz friždera i na papor za pečenje razvucite koru prečnika oko 30 cm.
Zajedno sa papirom stavite koru u pleh i icecite višak papira i testa. Izbodite dno viljuškom na nekoliko mesta i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni.
Pecite oko 10 minuta. Izvadite i sipajte nadev u kalup. Odozgo pospite sitno samlevenim keksom sa maslacem. Vratite paj u rernu i pecite na 160 stepeni oko 45 minuta.
Pre serviranja ostavite da se ohladite.