Način pripreme
Karamelizujte šećer i u njega dodajte zagrejanu pavlaku. Kuvajte dok se ne dobije gust sos.
Oljuštite i isecite kruške na krupne parčiće i dodajte ih u karamel sos.
Ostavite da se kuvaju dok ne omekšaju. Dodajte cimet i promešajte. Izvadite kruške u posudu.
U njih dodajte namrvljen keks i koru limuna. Uzmite jednu koru, namažite maslacem, odozgo drugu koru, ponovo maslac, koru i maslac.
Isecite na četiri pravougaonika (možete i ceo rolat da napravite). U sredinu svakog stavite nadev i uvijte u rolnicu.
Tako uradite i sa preostalim korama. Poređajte ih u namzanu posudu za pečenje, namažite odozgo preostalim maslacem i pospite lešnicima.
Pecite štrudlu na 200 stepeni oko 20 minuta.
Štrudla sa kruškama i karamel sosom je gotova.