Maskirana jaja

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Maskirana jaja
Fotografije: Albena Atanasova
6 / 8sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ako ćete da sakrivate jaja, neka budu u ćufticama, tako će svi biti zadovoljni"

Potrebni sastojci

  • jaja - 7 komada
  • brašno - 2 kašike
  • prezle - 40 g
  • mleveno meso - pola kilograma
  • peršun - pola vezice, svež
  • biber
  • so
  • čubar
  • kumin
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo 6 jaja.

Stavljamo mleveno meso u činiju ili dublju posudu. Dodajemo mu začine, isečen peršun, brašno i 1 jaje. Dobro zamesimo.

Tako zamešenim mlevenim mesom pokrivamo svako skuvano jaje. To će biti lakše ako ruke nakvasite hladnom vodom.

Umotana jaja stavljamo u posudu za pečenje, prethodno pokrivenu papirom, na 180 stepeni.

Nakon što dobiju zlatastu preplanulost, izvadimo ih, posipamo narendanim kačkavaljem i vraćamo u rernu na još oko 5 minuta.

Odgovarajući garnirung je zelena salata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: