Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Konzervirana jaja

Konzervirana jaja

Kiril MihailovKiril Mihailov
Pomoćnik kuvara
265293
Konzervirana jaja
Fotografije: Kiril Mihailov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Vruća salamura će kuvanim konzerviranim jajima dati jedan drugačiji ukus u kojem ćete moći da uživate duže vreme"

Potrebni sastojci

  • jaja - 7 komada
  • sirće - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje, izvorska
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • senf - 1 kašičica
  • korijander - 1 kašičica, semenke
  • beli biber - 1 kašičica, u zrnu
  • piment - 1/2 kašičice, u zrnu
  • mirođija - 2 struka, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja kuvajte u posoljenoj vodi 15 minuta, nakon toga ih ohladite i ogulite.

Stavite ih u teglicu u kojoj će se marinirati. Bilo bi dobro da jaja budu sveža ukoliko će se čuvati za duži vremenski period.

Vodu i sirće sipajte u malu šerpu i dodajte šećer, so i senf. Prokuvajte ih i nakon toga ih sklonite sa vatre.

Dodajte začine i iseckani luk i beli luk direktno u teglicu.

Sipajte vruću salamuru na jaja i začine, napunite teglu skoro do ruba.

Dobro zatvorite teglicu poklopcem i ostavite da se lagano ohladi pre nego što je stavite u frižider.

Ostavite jaja da se mariniraju barem 24 sata pre jela, bilo bi poželjno otprilike 1-2 sedmice za bolji ukus.

Konzervirana jaja mogu da izdrže 3-4 meseca u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: