Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pirinač u Rerni»Pirinač sa povrćem i pilećim batacima

Pirinač sa povrćem i pilećim batacima

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Pirinač sa povrćem i pilećim batacima
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
17/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Pirinač sa povrćem je uvek dobra ideja, ali kada dodamo i meso u njega postaje još lepši. Ipak je piletina sa pirinčem sačuvana klasika za našom trpezom."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 7 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • crvene paprike - 2 komada
  • zelene paprike - 2 komada
  • grašak - 1 konzerva - 400 g
  • pirinač - 100 g
  • ulje
  • čubar
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač sa povrćem je uvek dobra ideja, ali kada dodamo i meso u njega postaje još lepši. Ipak je piletina sa pirinčem sačuvana klasika za našom trpezom.

Pileći bataci se operu i posole. Poređaju se u posudu za pečenje sa uljem. Dodaje se malo vode. Stavljaju se da se peku dok pripremamo povrće.

Crvene i zelene paprike se operu i očiste od semenki. Seku se na trakice. Šargrepa se oljušti i opere.

Seče se na kockice. Luk se čisti i seče na sitno. Izvadi se posuda sa pilećim batacima. Za trenutak se batačići izvade u tanjir. U posudu za pečenje se stavllja pirinač.

Dodaje se isečeno povrće - luk, šargarepa i paprike. Dodaje se konzerva graška, zajedno sa tečnošću. Posipa se čubrom. Začinjava se solju i biberom.

Dodaje se još neophodna količina vode i promeša se. Dodaju se batačići. Vraća se u rernu dok se ne skuva pirinač sa povrćem i pilećim batacima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: