Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa želucima, džigericama i pirinčem

Musaka sa želucima, džigericama i pirinčem

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k264
Musaka sa želucima, džigericama i pirinčem
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
08/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Top predlog za jelo danas - aromatična musaka sa želucima, džigericama i pirinčem, koju vam preporučujemo da ukrasite sa malo kiselog mleka"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 250 g
  • pileći želuci - 250 g
  • mladi luk - 1 veza
  • šargarepa - 1 komad
  • kiseljak - 2 šake
  • pirinač - 1 i 1/2 šolje
  • ulje - 5 supenih kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • brašno - 2 supene kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice i želuce operite, očistite i skuvajte u posoljenoj vodi.

Mladi luk i šargarepu očistite i sitno isecite, nakon toga izdinstajte u plehu u kome ćete kuvati, sa malo masti i vode.

Kad omekša, u njega dodajte opran i isečen kiseljak. Kad promeni boju, dodajte oprani pirinač. Sipajte pola šolje vode, so i biber. Sve lepo promešajte.

Kad piranač nabubri dodajte pileće iznutrice isečene na komade srednje veličine, sipajte još četiri šolje vode i jelo stavite da se peče na 200 stepeni.

Pre nego što bude gotovo, prelijte prelivom pripremljenim od umućenog jajaeta sa kiselim mlekom, brašnom i sodom.

Vratite ponovo u rernu i pecite dok ne dobije lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: