Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Puslica Torta»Torta od puslica sa filom od pavlake, grilijašom i voćem

Torta od puslica sa filom od pavlake, grilijašom i voćem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Torta od puslica sa filom od pavlake, grilijašom i voćem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
06/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Nežna, lagana i romantična kao prva ljubav"

Potrebni sastojci

  • za kore od puslica
  • belanca - 4 komada
  • šećer - 1.5 šolje
  • instant kafa - 1 kašičica, rastvorena u malo vode
  • za fil
  • pavlaka - 300 ml
  • kisela pavlaka - 100 g
  • jagode - 400 - 500 g
  • kajsije
  • grilijaš - 100 g, od oraha
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca na sneg. Lagano dodajte šećer i nastavite da mutite. Na kraju pažljivo dodajte kafu. Obložite pleh za pečenje i napravite tri kruga različite veličine.

Pecite (sušite) na 100 stepeni oko 1 sat. Izvadite i ostavite da se ohladi. Umutite pavlaku i u nju dodajte kiselu pavlaku i lagano mešajte. Napunite šrpic sa zvezdastim nastavkom. Stavite jednu koru na poslužavnik.

Sipajte fil iz šprica, poređajte polovine jagoda i pospite grilijašom. Poklopite drugom, manjom korom, ponovo stavite fil, voće i grilijaš.

Završite najmanjom korom. Ukrasite preostalim voćem i kremom. Prelijte karamel mlekom. Poželjno je da sklopite tortu neposredno pre konzumiranja, da kore ne bi omekšale.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: