Brzo jelo sa piletinom

07/11/2017
"Kad smo gladni, ali nam se ne čeka, pravimo brza jela "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano552
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1/2 komada
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1/2 supene kašike
  • dimljena aleva paprika - 1 prstohvat
  • kečap - 2 supena kašika
  • so
  • bujon - 1 kockica, pileći
  • brašno - 2 supene kašike
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • biber
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pile na komade srednje veličine. Prelivamo hladnom vodom i ostavljamo na 5-10 minuta.

Posle prospemo vodu, operemo i osušimo porcije piletine. U šerpu sipamo ulje, stavljamo pile, uključimo ringlu i pržimo meso.

Kad dobije zlatkastu boju izvadimo i u isto ulje stavljamo izrendan luk da se izdinsta. Dodajemo biber po ukusu, alevu papriku, dimljenu alevu papriku i brašno.

Mešamo i sipamo toplu vodu (oko 1 litar). Dodajemo porcije pileta i kuvamo jelo bez poklopca, dok se pile ne skuva. Nekoliko minuta pre nego što skinemo sa vatre dodajemo kečap i bujon od piletine.

Ako je potrebno možemo još zgusnuti sa brašnom, pomešanim sa malo vode ili da dolijemo vodu da razredimo jelo. Gotovo jelo posipamo iseckanim svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar