Način pripreme
Predlažem vam jedno jelo sa piletinom i paprikama, klasiku koja je često prisutna na italijanskoj trpezi.
Veoma lako se sprema, a varijanta su punjene pileće grudi sa paprikama ili grudi isečene na filete i dodate prethodno dva minuta sotirane paprike.
Jednostavno i veoma ukusno, klasično brzo jelo i razume se, veoma dijetalno jelo.
Operete paprike i isečete ih na duge ivice. Isečemo luk na polumesece. Operete pileće grudi, osušite ih i pravite prorez u njima, dovoljno veliki da u njega gurnete sotirane paprike.
Prvo stavite u tiganj ekstra devičansko maslinovo ulje, luk i paprike. Sotirajte ih dok se ne karamelizuju i dobro omekšaju. Oko 8 minuta.
Nakon toga ih izvadite iz tiganja, Začinite pileće grudi solju i biberom i napunite ih sotiranim paprikama.
U isti tiganj stavljate punjene pileće grudi. Dodajete baštenski čaj, maslinovo ulje i beli luk, ruzmarini, limun i vino i ostavljate pile da se kuva i da se dobro zarumeni sa obe strane. Kuvajte oko 10 minuta.
Izvadite italijansko brzo jelo sa piletinom i paprikama i servirate sa kiselim krastavčićima, čiji se ukusi sjajno dopunjuju. Prijatno!