Način pripreme
1. Isecite svinjetinu na kockice, koje mogu da se nanižu na ražnjić i stavite ih u duboku posudu.
2. Pospite sokom od limuna i maslinovim uljem i stavite sve začine. Rukom dobro promešajte da se ravnomerno rasporede po kockicama mesa.
3. Isecite glavicu luka na krupne kriške i stavite ih između mesa da upiju miris. Uvijte u foliju i ostavite u frižideru na jedan-dva dana.
4. Nanižite meso na metalne ražnjiće, na kraj svakog stavite i komadić luka.
5. Stavite u pleh, obilno namazan maslinovim uljem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, 20-25 minuta.
Ovo je orijentalna vrsta ražnjića koja se mnogo razlikuje po ukusu od tipičnih koje pripremamo kod nas.
Možete pripremiti i na roštilju, to će dati dodatan dimljen miris i još bolji ukus.
Važno je da ne preterate sa vremenom pečenja da se meso ne osuši, meso koje je stajalo ovoj u marinadi, u principu ispadne veoma krto i prijatno.
Prijatno i ne plašite se da eksperimentišete sa nečim drugačijim.
Savet: U začine možete po želji dodati karanfilić i majčinu dušicu.