Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ražnjići»Morunos ražnjići iz rerne

Morunos ražnjići iz rerne

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Morunos ražnjići iz rerne
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Kombinacija začina u ovom receptu će vas bukvalno očarati"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, vrat bez kostiju
  • luk - 1 glavica
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • beli luk u prahu - 1 supena kašika
  • kari - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • ljuta paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1 supena kašika
  • kurkuma - 1 supena kašika
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • peršun - 2 supene kašike, sitno iseckana
  • maslinovo ulje - 60 ml + još za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite svinjetinu na kockice, koje mogu da se nanižu na ražnjić i stavite ih u duboku posudu.

2. Pospite sokom od limuna i maslinovim uljem i stavite sve začine. Rukom dobro promešajte da se ravnomerno rasporede po kockicama mesa.

3. Isecite glavicu luka na krupne kriške i stavite ih između mesa da upiju miris. Uvijte u foliju i ostavite u frižideru na jedan-dva dana.

4. Nanižite meso na metalne ražnjiće, na kraj svakog stavite i komadić luka.

5. Stavite u pleh, obilno namazan maslinovim uljem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, 20-25 minuta.

Ovo je orijentalna vrsta ražnjića koja se mnogo razlikuje po ukusu od tipičnih koje pripremamo kod nas.

Možete pripremiti i na roštilju, to će dati dodatan dimljen miris i još bolji ukus.

Važno je da ne preterate sa vremenom pečenja da se meso ne osuši, meso koje je stajalo ovoj u marinadi, u principu ispadne veoma krto i prijatno.

Prijatno i ne plašite se da eksperimentišete sa nečim drugačijim.

Savet: U začine možete po želji dodati karanfilić i majčinu dušicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: