Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Milibrot venac sa čokoladom

Milibrot venac sa čokoladom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Milibrot venac sa čokoladom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Prolećno vreme, možete uvijati vence od cveća, ali nešto nam govori da čete izabrati da to budu milibrot venci sa čokoladom"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 550 g
  • maslac - 80 g
  • jaja - 2 komada
  • kvasac - 7 g, suv
  • sveže - 250 ml
  • šećer - 4 supene kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • za nadev
  • čokolada - 200 g, mlečen
  • maslac - 60 g
  • šećer - 2 supene kašike
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 2 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejte brašno sa solju. Dodajte kvasac, maslac, iseckan na kockice, jaja umućena sa šećerom i mlekom.

Zamesite meko testo i ostavite da nadođe dok se ne udvsotruči. Razvucite testo na list prečnika 40x40 cm i oko 1 cm debljine. Namažite ga i pospite šećerom.

Isecite čokoladu na komade i pospite preko kore. Uvijte u čvrst rolat. Stavite ga na papir za pečenje (tako ćete lakše premestiti u pleh). Isecite ga na komade oko 2 cm, ali ne do kraja.

Uvijte pažljivo kao venac i premestite u pleh. Ostavite da nadođe i premažite umućenim žumancem sa mlekom. Po želji pospite šećerom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta ili dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: